Sango
Sango, även känd som "sango radish," är en specifik typ av rättiksmicrogreens som kännetecknas av sina vackra rosa/röda stjälkar och lila-gröna blad.
De har en mild och krispig smak med en svag pepprighet, typiskt för rättikor. Dess unika färgställning gör dem till en attraktiv och dekorativ ingrediens på tallrikar och i olika maträtter. De används ofta i sallader, smörgåsar, wraps och som en garnering för att ge en kontrastrik och estetiskt tilltalande touch.
Färg och konsistens: Rödvit stjälk och intensivt mörklila och gröna hjärtformade blad.
Ursprung: Kina, Östasien
​
Frön: Våra ekologiska frön odlas i Longiano, Italien
Näringsinformation: Sango innehåller växtföreningar som omvandlas till isotiocyanater. Halterna av kolesterol och natrium är mycket låga. Det är också en bra källa till vitamin A, tiamin, riboflavin, pantotensyra, kalcium, järn och koppar, samt en utmärkt källa till vitamin C, niacin, vitamin B6, folat, magnesium, fosfor och mangan.